aja Logo

Duurzaamheid bij aja

Bewust en duurzaam reizen
Bij aja zeggen we ja tegen de toekomst - en tegen vakanties die niet alleen goed voor je zijn, maar ook zinvol. Wij willen dat je bij ons gewoon beter reist - met een goed gevoel voor jezelf en voor het milieu. In onze aja-resorts ervaar je alles wat een vakantie bijzonder maakt: ontspanning in de spa, actieve dagen in de natuur en volop verwennerij met regionale specialiteiten bij onze buffetten. En dat alles met oog voor wat echt belangrijk is.

Duurzaamheid is voor ons geen trend, maar een houding. Daarom zorgen we er op alle vlakken voor om hulpbronnen te sparen, eerlijk samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen - samen met onze teams, partners en gasten. Dat weten we: Elke stap telt. Dus laten we samen verder gaan - voor heerlijke vakantiemomenten vandaag en een goede toekomst morgen.

Welkom Hotel

GreenSign
hotelcertificering

Voor ons is duurzaamheid meer dan een goed gevoel - het is meetbaar. Daarom worden we regelmatig gecertificeerd door GreenSign, een erkend keurmerk voor duurzaam hotelmanagement. Er worden meer dan 100 criteria gecontroleerd - van energie-efficiëntie en regionale inkoop tot sociale verantwoordelijkheid en economische rechtvaardigheid.

GreenSign beoordeelt het resultaat in vijf niveaus - van niveau 1 tot niveau 5. Hoe hoger het niveau, hoe sterker de duurzame inzet. We zijn verheugd dat al onze aja Hotels het GreenSign niveau 4 hebben behaald - een teken dat we al veel hebben bereikt, maar doorgaan op onze weg naar nog meer duurzaamheid.

Een vrouw ligt op bed met haar benen omhoog.

Meer duurzaamheid
in de hotelkamer

Kamerschoonmaak elke 2e dag

Wissel van handdoeken alleen op aanvraag

Vermindering van brochuremateriaal door de introductie van de hotel-app

Grote navulbare zeep- en shampoodispensers

Geen wegwerpbadslippers (goedkope, duurzame alternatieven in de winkel)

Tweedaagse kamerschoonmaak

Het bespaart niet alleen ongeveer 2,9 miljoen liter water per jaar en ongeveer de helft van de chemicaliën en het waspoeder, maar ook de helft van de energie die nodig is voor stofzuigen en het wassen en drogen van de was. Natuurlijk moet je je in de toekomst ook helemaal comfortabel en thuis voelen. Als je dagelijks een schone kamer en schone handdoeken wilt, neem dan contact op met ons team bij de receptie.

Groenten bij het buffet

Duurzaamheid
in het restaurant

Duurzaamheid houdt voor ons niet op bij de kamerdeur - het is ook een integraal onderdeel van het dagelijks leven in onze restaurants. Van ontbijt tot diner is het belangrijk voor ons dat ons eten niet alleen heerlijk smaakt, maar ook met een zuiver geweten kan worden genoten. Daarom kopen we regionale en seizoensgebonden producten, geven we de voorkeur aan biologische kwaliteit en richten we ons op eerlijke handel.

Zelfs kleine veranderingen maken een groot verschil: we gebruiken geen plastic voor eenmalig gebruik, zoals rietjes of individueel verpakte boter en jam, en werken voortdurend aan het verminderen van voedselverspilling. Bij onze buffetten kun je duurzame gerechten gemakkelijk herkennen aan het aja duurzaamheidszegel - het hart in de vorm van een blad en een korenaar. En als je meer wilt weten over de ingrediënten, helpt ons serviceteam je graag verder.

Duurzaamheid aan het buffet

Een plank met brood en sinaasappels.

Regionaal

Thuis en kwaliteit - we halen onze producten uit Duitsland. Waar mogelijk zelfs van onze lokale producenten en boeren, zoals brood van onze lokale bakkers.
Eén hand houdt een pizza vast.

Seizoen

Onze keuken is geïnspireerd op de wisselende seizoenen. Dit betekent dichter bij de natuur staan, duurzaamheid, absolute versheid en een grote verscheidenheid aan smaken.
Eieren met een geschilderd smileygezichtje

Biologisch

In het bijzonder steunen we ook fabrikanten van biologische producten, omdat biologisch geproduceerd voedsel waardevol is. we gebruiken bijvoorbeeld biologische kwaliteit voor onze melk, havermelk, eieren, boter, margarine, vleeswaren, kaas en nog veel meer.
Een kom pasta met saus en groene ingrediënten.

Plantaardig

We koken met verse ingrediënten en zorgen voor een evenwichtig en gevarieerd culinair aanbod. We verwerken ook gevarieerde, plantaardige gerechten zoals onze veggie linzenbolognese of vis van het veld.
Een bord fastfood op tafel.

Duurzaam

We verhogen de kwaliteit door duurzame producten te gebruiken van milieuvriendelijke en grondstofbesparende teelt.
Een tafel met verschillende borden en servies.

Fairtrade

Bij de selectie van onze producenten letten we op sociale rechtvaardigheid en eerlijke handel. Dat betekent puur genieten.

Duurzaamheid in vlees en vis

Iemand eet voedsel van een bord.

Regionaal Susländer varkensvlees

Het merk Susländer biedt het "pure" varken - zonder antibiotica, zonder chemische toevoegingen, natuurlijk geteeld in Sleeswijk-Holstein. Regionaal en transparant!
Meer over Susländer varkensvlees
Een bord met eten en drinken op een tafel.

FairMast pluimvee

FairMast staat voor moderne, diervriendelijke pluimveehouderij. De kippen worden gefokt op regionale boerderijen in Duitsland. Alle deelnemende boeren garanderen de naleving van hoge dierenwelzijnsnormen bij het houden van de dieren en voldoen aan de criteria voor het instapniveau van het Duitse dierenwelzijnslabel.
Meer over FairMast
Een bord met vis en citroenschijfjes, een lepel ernaast.

MSC gecertificeerde vis

Het blauwe MSC-ecolabel is 's werelds strengste milieulabel voor wilde vis. Visproducten met het MSC-ecolabel zijn afkomstig van duurzame, milieuvriendelijke visserijen.
Meer over het MSC-keurmerk
Burgers en friet op een snijplank

aja ontmoet Too Good To Go

Red voedsel in plaats van het weg te gooien - doe mee! Samen met Too Good To Go zetten we ons in om goed voedsel te redden van de vuilnisbak. Er blijft immers vaak heerlijk eten over bij het hotelbuffet dat veel te lekker is om weg te gooien. Vanaf nu kun je ze samen met ons redden - tegen een lage prijs en met een goed gevoel.

Zo eenvoudig is het: Download de Too Good To Go app, zoek het dichtstbijzijnde aja Hotel bij jou in de buurt, reserveer je box en haal hem op bij de receptie. Samen zorgen we ervoor dat er minder voedsel wordt verspild en jij je kunt verheugen op een heerlijke verrassing.